ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΑΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΑΟ
Από παρέμβαση στο ΤΣΜΕΔΕ

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ πορεία το Σάββατο 6/9/14 στις 18.00ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 04/09/2014
ΚΑΛΕΣΜΑ
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μηχανικούς και τον τεχνικό κόσμο στην πορεία το Σάββατο 6/9/14 στις 18.00 για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας. Συγκέντρωση στην Εγνατία μπροστά στην εκκλησία «Παναγιά των Χαλκέων» και πορεία με τα συνδικάτα.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ – ΚΕΑΟ - ΤΣΜΕΔΕ
1.         Παρά τα προβλήματα του ταμείου η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ αποφάσισε χωρίς κάποια αιτιολογική έκθεση, χωρίς να ενημερώσει ή να ρωτήσει τα μέλη του, τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής. Οι ασφαλιστικές μας εισφορές θα χρηματοδοτήσουν πάλι τη μαύρη τρύπα του τραπεζικού συστήματος.
ζητάμε από τη διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ – διαφάνεια στις αποφάσεις, απεμπλοκή του ταμείου από την Τράπεζα Αττικής, επιστροφή των χρημάτων στο ταμείο.

2.         Η υποχρεωτική καταβολή ασφαλιστικών εισφορών μόνο και μόνο με την ιδιότητα του διπλωματούχου μηχανικού αποτελεί Ελληνική αρνητική πρωτοτυπία. Δηλαδή ο νέος μηχανικός με την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος πληρώνει υποχρεωτικά ασφαλιστικές εισφορές! Το ίδιο συμβαίνει και με κάποιον που χάνει τη δουλεία του ως μισθωτός ή διακόπτει την οικονομική δραστηριότητα ως ελεύθερος επαγγελματίας στη εφορία.
Για να δώσουμε το αντίστοιχο παράδειγμα σε άλλο επάγγελμα θα ήταν σαν να πχ ο υδραυλικός να έπαιρνε την άδεια άσκησης επαγγέλματος και αμέσως να πλήρωνε ασφαλιστικές εισφορές στο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), χωρίς να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία!
Το γεγονός αυτό αποτρέπει τους νέους διπλωματούχους μηχανικούς από το να μπουν στην επαγγελματική τους οικογένεια (ΤΕΕ) και άλλους να διαγραφούν. Δε θέλουμε να παύουμε να είμαστε μηχανικοί – να διαγραφούμε δηλαδή από ΤΣΜΕΔΕ – ΤΕΕ, ζητάμε το αυτονόητο από την κυβέρνηση – ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ – ΑΠΟΣΥΝΔΕΝΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.

3.         Η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από εισοδήματα φτώχειας αποτελεί Ελληνική αρνητική πρωτοτυπία. Σχεδόν σε όλη την ΕΕ οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται με βάση το εισόδημα.
Μας ζητάνε να πληρώσουμε για τη σύνταξη ενώ δεν έχουμε να ζήσουμε στο παρόν! Το πρόβλημα είναι κοινό με όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες – ασφαλισμένους ΟΑΕΕ και ο αγώνας μας σε αυτό το μέτωπο είναι κοινός. Πολλοί μηχανικοί που ασκούσαν ατομικό ελεύθερο επάγγελμα όπως και επαγγελματίες έμποροι, έκλεισαν τις επιχειρήσεις (άρα αύξηση της ανεργίας) ή χρωστάνε χιλιάδες ευρώ στο ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ ή ΟΑΕΕ γιατί αυτά που έβγαζαν ήταν ελάχιστα.
ζητάμε το αυτονόητο από την κυβέρνηση – ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ – ΣΥΝΔΕΝΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ. ΚΑΜΙΑ ΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΑ ΌΡΙΑ ΦΤΏΧΙΑΣ – ΑΝΑΛΟΓΊΚΑ ΑΠΌ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ
Η αλλαγή αυτή θα επιφέρει μείωση της ανεργίας και αύξηση της συνολικής ασφαλιστικής εισφοράς προς τα ταμεία.

4.         Η καταβολή τέλους επιτηδεύματος από ελεύθερους επαγγελματίες αποτελεί Ελληνική αρνητική πρωτοτυπία
ζητάμε το αυτονόητο από την κυβέρνηση – ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ.

5.         Η υγειονομική περίθαλψη αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα – Ζητάμε από το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ να ανανεώσει όλα τα βιβλιάρια υγείας συναδέλφων προσωρινά και ανεξάρτητα από τα χρέη τους.

6.         Τα επιτόκια για όσους χρωστάνε είναι στην ουσία πρόστιμα. Ζητάμε να μην μπει κανένα πρόστιμο καμία προσαύξηση για την περίοδο της κρίσης για όσους είχαν χαμηλά ατομικά εισοδήματα. Ρεαλιστική ρύθμιση οφειλών με μικρά ποσά σε πολλές δόσεις και επιμήκυνση αποπληρωμής.

7.         Με ύφεση στην αγορά, με αποπληθωρισμό, με μείωση μισθών και συντάξεων νομοθετήθηκε αύξηση εισφορών και μάλιστα αναδρομική.
ζητάμε το αυτονόητο από την κυβέρνηση – ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΜΕΤΑ

8.         Με τα παραπάνω υπάρχει προφανής πλέον αδυναμία από τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς και μη να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές, τέλος επιτηδεύματος, τέλος πλεονάσματος κτλ. Η κυβέρνηση όμως δε σταματάει εκεί. Θεωρεί ότι πρέπει να εισπράξει ανεξάρτητα του ότι η χρέωση είναι παράλογη (αφού ζητάς από κάποιον που δεν έχει εισόδημα σήμερα να πληρώσει για τη σύνταξη του στο μέλλον). Μέσα από το ΚΕΑΟ απειλεί με κατασχέσεις περιουσίας (σπίτι, χωράφι ό,τι έχεις).
ζητάμε το αυτονόητο από την κυβέρνηση – ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ – ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΝΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ 4 ΧΡΌΝΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΆΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.


ΚΑΛΟΥΜΕ,
·         όλους τους συλλόγους μηχανικών, συναδέλφους μηχανικούς σε κινητοποιήσεις,
·         καλούμε το ΤΕΕ και τα περιφερειακά τμήματα να σταθούν μπροστά στον αγώνα και ενάντια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές,
·         καλούμε αυτούς που ίσως να μην έχουν πρόβλημα να σταθούν πλάι στους νέους διπλωματούχους μηχανικούς, να μη τους αφήσουν να γίνουν φτηνό εργατικό δυναμικό αλλά επιστήμονες για την κοινωνία,
·         τα πολυτεχνεία, τους φοιτητές και τους καθηγητές να αντιδράσουν,
·         τα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς φορείς να βάλουν τη ΛΟΓΙΚΗ μπροστά από τα μικροπολιτικά συμφέρονταΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΤΕΕ και ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
ΤΣΜΕΔΕ - ΕΤΑΑ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΗΝΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ – ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΜΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου