ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΑΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΑΟ
Από παρέμβαση στο ΤΣΜΕΔΕ

ΠΑΛΙΟ: Νομική διεκδίκηση στα θέματα του ασφαλιστικού

ΠΛΕΟΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ένας από τους άξονες στους οποίους θα κινηθούμε ενάντια των αδικιών του συστήματος κατά των ασφαλισμένων ΤΣΜΕΔΕ αλλά και ΕΤΑΑ γενικότερα είναι ο νομικός αγώνας. Παράλληλα με τις παρεμβάσεις σε υπηρεσίες, πορείες, με τον αγώνα για την ενημέρωση των συναδέλφων αλλά και της κοινωνίας, με τις συνελεύσεις και άλλα, θα κινηθούμε και δικαστικά προσφέυγοντας με κάθε νόμιμο μέσο που έχουμε διαθέσιμο. Παρακάτω αναρτούνται οι κατηγορίες ασφαλισμένων (όπως τις αποφασίσαμε στη συνέλευση της 2 Οκτωβρίου 2014 παρουσία νομικού συμβούλου) όπως και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν απο το νομικό μας σύμβουλο για κάθε κατηγορία.

Μετά τις κατηγορίες υπάρχει φόρμα υποβολής των στοιχείων οπότε παρακαλούμε όπως διαβάσετε προσεκτικά τις κατηγορίες και έπειτα συμπληρώσετε την αίτηση και ενημερώσετε και συναδέλφους που γνωρίζετε να ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες. Για να έχουμε καλό αποτέλσεμα χρειαζόμαστε πολλές συμμετοχές ωστε να κινηθούμε ομαδικά και να μας κοστίσει λιγότερο!

Τα στοιχεία θα συλλεχθούν απο το συντονιστικό της Παντεχνικής Συνέλευσης (θα τηρηθεί το απόρρητο των προσωπικών στοιχείων) και μόλις συμπληρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός συμμετεχόντων, θα κάνουμε ανάρτηση για να συντονιστούν τα περεταίρω βήματά μας.

Καλό θα ήταν να εγγραφείτε και στο Blog μας ωστε να λαμβάνετε email με τις πρόσφατες αναρτήσεις μας.

Εαν θεωρείτε ότι η περίπτωση σας δεν περιλαμβάνεται στείλτε μας email στο pantexnikh@gmail.com με την περιγραφή για να ενταχθεί σε άλλη κατηγορία.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

1. ΑΡΝΗΣΗ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Η κατηγορία αφορά (α) οφειλέτες κλάδου υγείας η/και πρόνοιας και σύνταξης (κυριας η/και επικουρικής) αλλά και (β) οφειλέτες κλάδου σύνταξης (κυριας η/και επικουρικής)
Η διαδικασία προσφυγής θα είναι:
- υποβολή αίτησης στο ΤΣΜΕΔΕ για χορήγηση αναλυτικής βεβαίωσης οφειλών κατα κλάδο, κεφάλαιο και προσαυξήσεις.
- κατόπιν υποβολή αίτησης θεώρησης βιβλιαρίου υγείας με ρητή επιφύλαξη οφειλών ανα περίπτωση
- σύνταξη και κατάθεση προσφυγής.

2. ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΕΤΑΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Η κατηγορία αφορά καταβολές που έγιναν εξ ιδίων σε παρόχους υγείας.
Η διαδικασία προσφυγής θα είναι:
- προσκόμιση σχετικών αποδείξεων απο παρόχους υγείας
Σημείωση: η παρούσα δίκη απευθύνεται σε πρόσωπα που κατέβαλαν σημαντικά ποσά σε παρόχους υγείας για εξετάσεις, χειρουργεία, επισκέψεις, φάρμακα (πάνω των 2.500 ευρώ). 

3. 
ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΩΝ
Η κατηγορία αφορά μέλη ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ: (α) που δεν έκαναν έναρξη εργασιών στην εφορία και δεν εργάστηκαν ποτέ ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή μισθωτοί. (β) που έκαναν έναρξη εργασιών στην εφορία αλλα ήδη προέβησαν σε διακοπή και έκλεισαν τα βιβλία τους. (γ) που εργάστηκαν ως μισθωτοί αλλα απολύθηκαν και είναι μακροχρόνια άνεργοι. (δ) που έκαναν έναρξη εργασιών και διατηρούν ανοιχτά βιβλία αλλα έχουν χαμηλό εισόδημα (π.χ. κάτω απο 10.000€).
Η διαδικασία προσφυγής θα είναι:
- υποβολή αίτησης στο ΤΣΜΕΔΕ για χορήγηση αναλυτικής βεβαίωσης οφειλων κατα κλάδο, κεφάλαιο και προσαυξήσεις
- κατόπιν υποβολή αίτησης επιστροφής τυχον αχρεωστήτως καταβληθέντων
- σύνταξη και κατάθεση δικογράφων

4. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Η κατηγορία αυτή αφορά όλα τα μέλη ΤΕΕ και ασφαλισμένους ΤΣΜΕΔΕ κάθε κατηγορίας.
Η διαδικασία προσφυγής θα είναι:
- ομαδική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την μείωση των εισφορών από τον αρμόδιο υπουργό. Με επιθυμητή τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή ασφαλισμένων και με ενδεχόμενη παρέμβαση του ΤΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου