ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΑΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΑΟ
Από παρέμβαση στο ΤΣΜΕΔΕ

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το blog αυτό δημιουργήθηκε κυρίως για λόγους συντονισμού και επικοινωνίας στη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Καθώς υπάρχει επιστροφή σε επαγγελματικά δικαιώματα του μεσαίωνα – βλέπε όλοι εμείς οι αγρότες δουλεύουμε σε χωράφι που δεν μας ανήκει και χρωστάμε βγάλουμε δεν βγάλουμε παραγωγή – θα πρέπει να αντιδράσουμε προκειμένου να αλλάξουν τα πράγματα. Τα προβλήματα αυτά υπήρχαν και πριν την οικονομική κρίση αλλά τώρα αφορούν μεγαλύτερο ποσοστό των μηχανικών.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που χτυπάει το επάγγελμα του μηχανικού είναι η υποχρεωτική καταβολή ασφαλιστικών εισφορών μόνο και μόνο επειδή έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος μηχανικού. Δεν θέλουμε να παύουμε να είμαστε μηχανικοί – να διαγραφούμε δηλαδή από ΤΣΜΕΔΕ – ΤΕΕ, θέλουμε το αυτονόητο – να ΜΗΝ πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές όταν δεν έχουμε εργασία ή μικρό εισόδημα. Μας ζητάνε να πληρώσουμε για τη σύνταξη ενώ δεν έχουμε να ζήσουμε στο παρόν!
Άλλο ασφαλιστικό πρόβλημα που χτυπάει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (και τους πρώην ΤΕΒΕ ασφαλισμένους δηλαδή) είναι η πληρωμή εισφορών απ΄ όσους έχουν μικρά εισοδήματα. Ζητάμε το αυτονόητο – Καμιά εισφορά για εισοδήματα κάτω από το όριο φτώχιας – κλιμακωτή χρέωση από κει και πάνω ανάλογα με το εισόδημα. Η αντιγραφή νόμων από χώρες στις οποίες θέλουμε να μοιάσουμε γινόταν και γίνεται με μεγάλη ακρίβεια – αυτό πως ξεχάσανε να το αντιγράψουν;! Πολλοί μικροεπαγγελματίες έκλεισαν τα μικρομάγαζα (άρα αύξηση της ανεργίας) ή χρωστάνε χιλιάδες ευρώ γιατί αυτά που βγάζουν είναι ελάχιστα. Καπάκι έρχεται το ΚΕΑΟ το οποίο λέει : χρωστάς 10.000 ευρώ για σύνταξη που δεν θα πάρεις ποτέ και παροχές υγείας που δεν έλαβες ποτέ, σου παίρνω το σπίτι αλλά θα σου κάνω και τη χάρη – θα σ αφήσω να μείνεις με νοίκι!
Από άλλα προβλήματα – χιλιάδες αλλά συζητιούνται όλα στις συνελεύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου