ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΑΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΑΟ
Από παρέμβαση στο ΤΣΜΕΔΕ

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

δυναμική παρέμβαση στο ΤΣΜΕΔΕ την Πέμπτη 08.05.2014 στις 09.30

Κάλεσμα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας για δυναμική παρέμβαση στο ΤΣΜΕΔΕ την Πέμπτη 08.05.2014 στις 09.30 με αίτημα την έκδοση γραμματίων εισφορών ΧΩΡΙΣ προσαύξηση, σύμφωνα και με την απόφαση του Δ.Σ του Ε.Τ.Α.Α έπειτα από πιέσεις και παρεμβάσεις συναδερφικών συλλογικοτήτων στην Αθήνα
Συνάδελφοι,
Με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης του ΕΤΑΑ, επικυρώθηκε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα  του 2011 που εκτός των άλλων προβλέπει την εκτίναξη των ασφαλιστικών μας εισφορών 423 ευρώ το μήνα για τους ασφαλισμένους 5ετίας και να φθάνουν μέχρι τα 650 ευρώ το μήνα για τους ασφαλισμένους 15ετίας (δηλαδή πάνω από 90% αύξηση). Ήδη οι περισσότεροι συνάδελφοι αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές. Η νέα αύξηση θα οδηγήσει σίγουρα σε κατάργηση της ασφαλιστικής μας κάλυψης και στον επαγγελματικό αφανισμό και στην έξοδο από το επάγγελμα.

Η απόφαση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά αποτελεί φυσική συνέχεια της πολιτικής της ανταποδοτικότητας στην
κοινωνική ασφάλιση δηλαδή της μεταφοράς των ασφαλιστικών βαρών από το κράτος και την εργοδοσία στις πλάτες
των εργαζόμενων με μια σειρά νόμους, με αποκορύφωμα για το ΤΣΜΕΔΕ τον 3518/2006. Είναι κομμάτι της συνολικής
επίθεσης που δέχονται τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, κορωνίδα της οποίας είναι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 για όλους, ενώ την ίδια στιγμή μειώνονται δραστικά οι εργοδοτικές εισφορές αποκαλύπτοντας πως μοναδικός ωφελημένος είναι το μεγάλο κεφάλαιο. Εντάσσεται στον κοινωνικό πόλεμο που έχουν από κοινού κηρύξει κυβέρνηση-τρόικα-κεφάλαιο στον κόσμο της εργασίας, με τη λεηλασία μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών. Με αυτή τη λεηλασία από το ταμείο μας μέσω του PSI και του “κουρέματος”  λήστεψαν 1,5δις. Λεφτά που δίναμε για τις συντάξεις και την περίθαλψη πήγαν στους δανειστές!  Και τώρα θέλουν να πληρώσουμε ξανά εμείς τα σπασμένα, για να... αντισταθμιστούν οι “απώλειες και τα ελλείμματα”!

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο η δράση μας να μην αποπροσανατολίζει με τουφεκιές στον αέρα. Σήμερα είναι περισσότερο επιβεβλημένο από ποτέ να βάλουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, την πολιτική ΕΕ-άρχουσας τάξης που εφαρμόζει η κυβέρνηση και θυσιάζει τα δικαιώματά μας στο βωμό της κερδοφορίας των ομίλων.

Ο αγώνας για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων μηχανικών, όλων αυτών που
τσακίζονται απ’ την πολιτική αυτή. Ο αγώνας πρέπει να δοθεί με προμετωπίδα το σωματείο μας και σε συντονισμό με άλλα σωματεία του κλάδου, συλλόγους φοιτητικούς και επιστημονικούς.

Απαιτείται η άμεση κλιμάκωση του αγώνα, ξεκινώντας με την παράσταση
Στο κτήριο του ΤΣΜΕΔΕ Πέμπτη 08.05.2014 09.30 για να παρθεί απόφαση για  
 την ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ
ξεδιπλώνουμε την αντεπίθεσή μας εναντίον ολόκληρης της αντιασφαλιστικής επίθεσης παλεύοντας για :
1.Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που διαλύουν τα δικαιώματά μας.
2.Άμεση, δραστική μείωση των εισφορών μας με ταυτόχρονη αύξηση των ερδογοτικών.
3.Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια. Περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο.
4.Όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης - Αύξηση των συντάξεων. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων μηχανικών-επίδομα ανεργίας και απαλλαγη απο της εισφορες για ολη την περιοδο ανεργιας χωρίς προϋποθέσεις  ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής (μισθός – ΔΠΥ).
5.Κάτω τα χέρια απ’ τα αποθεματικά – έξω το ταμείο από Τράπεζα Αττικής-χρηματιστήριο-ομόλογα. Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος των απωλειών του αποθεματικού.
6.Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.


ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Ο αγώνας των μηχανικών για υπεράσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, της κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας, είναι κοινός αγώνας όλου του εργαζόμενου λάου. Κόντρα στην πολιτική που γεννά την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση μέσα από Μνημόνια, χαράτσια, φοροεπιδρομές, εργοδοτικές αυθαιρεσίες και αυταρχισμό. Οι μηχανικοί δεν είναι συντεχνία ! Με το συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας σε έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου